Dit wist u niet over Italië

Dat Italië een fascinerend en prachtig land is, is allang geen verrassing meer. Het overheerlijke eten, de wonderschone landschappen en variërende bestemmingen maken het land ideaal voor ieder soort reiziger. Ondanks zijn faam, heeft het land toch veel bijzondere feiten verborgen weten te houden van de buitenwereld. DivaCamp heeft 10 verbluffende feiten, die u wellicht nog niet wist, op een rij gezet.

1.      De meeste World Heritage Sites erkend door UNESCO

De United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization (UNESCO) schenkt plekken en erfgoed waar men wereldwijd van overtuigd is dat deze bewaard moeten blijven de eer van een plek op de werelderfgoedlijst. In een eerder blog bespraken we al deDe 7 plekken in Toscane op de werelderfgoedlijst’ maar er zijn er in Italië dus nog veel meer, meer dan in welk land dan ook.

2.      Rijk aan musea

Bent u een liefhebber van musea? Dan kunt u uw geluk in Italië niet op! Het land is de voormalige thuisbasis van een van ’s werelds rijkste culturen en heeft dan ook meer dan 3.000 musea om deze culturen te bewonderen.

3.      Pasta

Vrijwel ieder dorp en elke stad in Italië heeft zijn eigen soort pasta. Hierdoor worden er, verspreid door het hele land, meer dan 500 verschillende pasta’s gemaakt. De meeste pasta’s hebben hun naam te danken aan hun verschijning en hebben een strikte regelgeving over de soort saus die erbij geserveerd mag worden.

4.      Nutella

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was er een groot chocolade tekort. Om meer chocoladepasta te kunnen maken voegde de Italiaan Pietro Ferrero hazelnoten aan de pasta toe. Zoals u wel kunt raden was het product een groot succes, Nutella wordt inmiddels wereldwijd verkocht.

5.      Hotels

Italië heeft meer hotelkamers dan welk Europees land dan ook. Het is dan ook geen wonder dat een groot deel van het nationale inkomen uit de inkomsten van toerisme komt.

6.      Wijn

We lieten u in een eerder blog al kennis maken met de wereldwijd geroemde wijnen van Toscane maar wist u ook dat Italië meer wijn wordt geproduceerd dan enig ander land. Niet alleen in Europa maar ook wereldwijd kan geen land op tegen Italië.

7.      Fashion

Italië heeft meer bekende modeontwerpers dan welk land dan ook. Een aantal grote namen zijn: Gucci, Prada, Versace, Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, Ermenegildo Zegna, Gianfranco Ferré, Salvatore Ferragamo, Roberto Cavalli, Fendi, Valentino, Trussardi, United Colors of Benneton.

8.      Pinokkio

Pinocchio (zoals ze het marionettenmannetje in Italië noemen) betekent letterlijk vertaald ‘gezicht van pijnboom’. Pin komt van pijnboom en occhio betekent oog of gezicht. Waarom? Het houten ventje is gemaakt van pijnboomhout.

9.      Kindjes

Met bijna 60 miljoen inwoners is Italië een overvol land. Toch is het geboortecijfer in de afgelopen jaar flink gedaald tot het laagste ter wereld. Om dit te veranderen heeft de overheid een beloning aangeboden aan gezinnen met meer dan één kind.

10. De driekleurige vlag

De vlag van Italië is afgeleid van de Franse vlag. Hoewel er geen officiële symbolische betekenis achter de kleuren zit zijn er een aantal suggesties:

  • Volgens sommigen staat het groen voor de heuvels en vlakten, het wit voor de besneeuwde Alpen en het rood voor het vergoten bloed bij het verenigen van de Italiaanse gebieden.
  • Er wordt ook gezegd dat de kleuren naar de Italiaanse keuken verwijzen: Het groen voor basilicum, het wit voor mozzarella en het rood voor tomaat.
  • Een derde uitleg verwijst naar teleologische deugden: het groen staat voor hoop, het wit voor overtuiging en het rood voor liefdadigheid.

Meer weten over Italië? Ontdek het zelf tijdens een hele vakantie bij DivaCamp. Onze volledig ingerichte tenten staan op de prachtige camping Vallicella, centraal gelegen in het prachtige Toscane.