De 7 plekken in Toscane op de werelderfgoedlijst

Dat Toscane verbazingwekkend mooi is en rijk van historie wisten we al. Maar wist u ook dat deze prachtige streek maar liefst zeven werelderfgoed plekken erkent? De ene plek nog mooier dan de ander en allemaal het bezoeken waard tijdens uw vakantie.

Hetsiena historisch stadscentrum van Siena

De historische gebouwen in het hart van Siena geven de stad haar gotische uiterlijk. De stad – bekend om haar paardenraces en gebouwd rond het Piazza del Campo – werd opgezet als een kunstwerk dat opgaat in het omringende landschap. Siena biedt haar bezoekers een variatie aan kerken, musea en schoonheid om vol van te genieten.

12 VVilla_Medici_Roma_01illa’s en 2 tuinen van de Medici

Verspreid over het Toscaanse platteland staan de twaalf villa’s en twee lusthoven van de beroemde de Medici familie. De woningen werden tussen de 15e en 17e eeuw gebouwd zodat de rijke bankiers familie zich vrij kon verplaatsen door de provincie en werden een blijvende referentie voor vorstelijk residenties in heel Europa.

Piazza del Duomo in Pisa

Het piazza del Duomo- ook wel Piazza dei Miracoli of Plein der wonderen – is wereldberoemd omwille van zijn scheve toren. Het plein stamt terug uit de 11de eeuw en naast de toren kunt u zich vergapen aan de prachtige kathedraal Duomo’, de doopkapel ‘Il Battestero’ en de begraafplaats ‘Il Camposanto’.

florenceHet historisch stadscentrum van Florence

Geen enkele stad heeft zo’n ruim aanbod aan kerken, monumenten, paleizen en musea als Florence. De stad van legendarische kunstenaars als Donatello, Michelangelo Buonarotti, Boccacio en Leonardo da Vinci is compact, bijzonder overzichtelijk en is met haar historische architectuur het symbool van de renaissance.

Het hist640px-San_Gimignano_torri_1orisch stadscentrum  van San Gimignano

Als symbool van rijkdom en macht bouwden de patricische families die over de stad heersten ongeveer 72 torens. Ondanks dat er slechts 14 overeind zijn blijven staan heeft de stad haar feodale uitstraling behouden en leeft haar rol in culturele tradities van beschavingen voort.

Val d’Orcval dorciaia

De hoge artistieke waarde van de streek Val d’Orcia wordt gekenmerkt door het prachtige landbouwgebied, de krijtvlakten en kegelvormige heuvels waarop vestigingen en boerderijen domineren. Het landschap straalt een oase van rust en schoonheid uit en is dan ook favoriet bij menig kunstenaar.

Het historisch stadscentrum van Pienza

In opdracht van Paus Pius II ontwierp Bernardo Rosselino in 1462 het bekende Piazza Pio II met daaromheen het Piccolomini Paleis, het Borgia Paleis en de Kathedraal. Hoewel het project slecht voor een gedeelte werd voltooid geeft de stad hoe dan ook de artistieke schoonheid van architectuur in de renaissance weer.

Ook genieten van deze wereldwonderen tijden een prachtige vakantie in Toscane? Divacamp helpt u graag. Boek vandaag nog een safari- of tunneltent op Camping Valicella en bezoek deze prachtige plekken.