Vier het voorjaar in Toscane!

Sinds jaar en dag gaat het grootste gedeelte van de Nederlanders in de zomer op vakantie. Niet gek natuurlijk want tijdens de zomervakantie zijn de kinderen vrij en gaan de temperaturen omhoog.  Maar wist u ook dat Toscane u ook in de lente veel te bieden heeft? Denk aan adembenebende landschappen, heerlijke temperaturen en de mogelijkheid om in alle rust attracties te bezoeken.

De eerste zonnestralen

Al vanaf het begin van maart lopen de temperaturen in Toscane snel op. Hoewel de avonden nog fris kunnen zijn en Italianen zelf vaak nog in dikke winterjassen lopen kunt u vanaf maart al heerlijke temperaturen verwachten tot zo’n 20 graden. Naarmate de lente vordert lopen deze meer en meer op.  Ook het zeewater kan in het begin van de lente nog fris zijn maar vanaf mei zijn de temperaturen op veel plekken aangenaam genoeg om een heerlijke duik te nemen.

Genieten van geuren en kleuren

De natuur is in de lente op haar mooist in Toscane. De groenste regio van Italië  staat in deze tijd volledig in bloei en biedt prachtige landschappen en uitzichten. Met de bloei van alle bloemen en de groei van de eerste groenten en fruit geniet u daarnaast van heerlijke geur sensaties.

Lente feestdagen in Toscane

Toscane kent veel tradities rondom hun feestdagen. Geniet van festivals, samenzijn en ontdek deze tradities tijdens de volgende lente feestdagen:

5 april Pasqua Eerste paasdag
6 april Lunedì dell’Angelo / Pasquetta Tweede paasdag
25 april Giorno della Liberazione Bevrijdingsdag
1 mei Festa del Lavoro Dag van de Arbeid
30 mei Compleanno di Pinocchio Feest ter ere van de verjaardag van Pinocchio
31 mei MotoGP MotoGP op het Mugello circuit in de Toscaanse heuvels
31mei–8 juni Mostra del Chianti Wijnfestival
2 juni Festa della Repubblica Dag van de Republiek
17 juni Palio di San Ranieri Viering voor patroonheilige San Ranieri in Pisa.
17 juni–25 juni Festa della Ceramica Festival waar keramiek centraal staat in Montelupo.
24 juni San Giovanni Florence Viering van San Giovanni in Florence

Voordelig genieten in Toscane met Divacamp

Wist u dat Divacamp niet alleen geweldige tenten in de zomer aanbiedt? U kunt ook genieten van al het moois van Toscane en de comfortabele luxe tenten van Divacamp. En dit alles voor een nog voordeligere prijs!