Toscane

Op de camping in Toscane: een ideale vakantie!

Het heuvelachtige landschap, de vele pijn- en olijfbomen, wijngaarden, zonnebloemvelden, mooie landhuizen en pittoreske stadjes en dorpjes maken Toscane terecht een geliefde provincie voor kampeerders. De campings in Toscane zijn dan ook een ideale bestemming voor een afwisselende kampeervakantie voor jong en oud.

Cultuur

Toscane bezit een rijke geschiedenis vol traditie en cultuurschatten. Onder andere, Florence en haar musea met wereldberoemde kunstwerken, de welbekende scheve toren van Pisa (75 autominuten), het sfeervolle Siena (50 autominuten), en de historie van Lucca bieden vele mogelijkheden voor leuke en interessante uitstapjes. Vrijwel elke dag van de week is er wel een weekmarkt in de buurt met leuke truitjes, heerlijk vers fruit en typisch Toscaanse producten.

Natuur

Toscane, beroemd om haar prachtige lichtinval, biedt gegarandeerd prachtige avonden op de camping en uitzicht op kleuren en sfeer die alleen Toscane kent. De liefelijke en gevarieerde landschappen zijn niet alleen prachtig om naar te kijken maar nodigen ook uit tot prachtige wandelingen, gevarieerde fietstochten en onvergetelijke avonturen. En met 100 km prachtige kusten met mooie stranden heeft Toscane werkelijk alles.

Klimaat

Hoewel het mediterrane klimaat van Toscane weinig variatie kent zijn de verschillen in seizoen duidelijk merkbaar. Op de camping in Toscane is het in de zomer heerlijk genieten van het Zuid-Europese weer. Met overdag temperaturen van boven de 20°C die met gemak op kunnen lopen tot 35°C. Dankzij een permanente wind van zee is het klimaat aan de kust in de zomer aangenaam en regent het zelden. De Toscaanse winters zijn meestal zacht en het sneeuwt eigenlijk alleen in de bergachtige gebieden en temperaturen liggen gemiddeld tussen de 6 en 10°C.

Het klimaat in Campiglia Marittima, Toscane Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt
Gem. max. temp. 18° 22° 26° 30° 30° 27° 22°
Gem. min. temp. 10° 14° 17° 17° 15° 11°
Gem. zeewater temp. 14° 17° 21° 23° 26° 22° 20°
Bron: weeronline.nl

Op de camping in Toscane

Vakantie vieren op een camping in Toscane biedt u de ideale vakantiemix: Een rijke geschiedenis, prachtige natuur, lange kustlijn en smaakvolle keuken en tropische zon. Ook bekende steden, pittoreske dorpjes en andere pareltjes zijn typerend voor dit stukje Italië. Een vakantie op de camping in Toscane is dus een heerlijke manier om te genieten van de Zuid-Europese sfeer, lekker eten en een stralende zon!

Of u nu houdt van terrasjes, zon-zee-strand, wandelen of musea, op camping Valicella in Toscane is al dat moois op rij-afstand en kunt u bij terugkomst genieten van alle gemakken die de tenten van Divacamp te bieden heeft. Zo kunt u de volgende dag uitgerust uw volgende avontuur aangaan.

Boek uw ideale vakantie