Met de kinderen op de camping in Toscane

Toscane heeft voor ieders wat wils, dus ook voor kinderen! De provincie is rijk aan natuur, culturele hoogtepunten, avontuurlijke stadjes en heerlijke stranden. Daarmee is het de ideale plek om met het gehele gezin te vertoeven. Divacamp heeft de plekken voor u op een rij gezet die een gegarandeerd succes voor u, en uw kinderen, zijn wanneer u een bezoek brengt aan deze prachtige streek.
pinokkio

Een park voor Pinokkio

Vlakbij Lucca ligt een park volledig gewijd aan de beroemdste marionet ter wereld. Het prachtige park met beelden uit het verhaal, van de door Gepetto gemaakte pop, is vooral erg mooi en een goede reden om onderweg naar het vakantie adres het verhaal nog een te lezen.

Dieren kijken

Toscane biedt volop gelegenheid om dieren te bekijken. Spot roofvogels, speciale Chianina-runderen of varkens gewoon in het wild of bezoek één van de prachtige dierenparken. In Dierentuin Pistoia verveelt u zich bijvoorbeeld met wel 100 verschillende soorten dieren geen moment. Het Europese Faunapark tussen Arezzo en Florence biedt niet alleen prachtige natuur maar ook dieren als beren, herten, lynxen en wolven. En, in het Centro Carapax worden allerlei soorten schildpadden opgevangen en babyschildpadjes voorbereid op hun eerste stapjes. Bezoek voor net even anders het prehistorische park in Peccioli voor replica’s van dinosaurussen en zelfs een vulkaan.

Waterpret

De stranden en blauwe zee van Toscane bieden natuurlijk oneindig veel waterpret voor jong en oud. Maar voor dagje ‘andere’ waterpret kunt u ook terecht bij de waterpretparken Acqua Village met hun grote variatie aan glijbanen. Of kies voor amusementspark Piccolo Mondo, dit park is met de hoogste glijbaan van Toscane een bezoekje waard voor de echte waaghals.

Voor de sportieveling

Beleef een dag vol adrenaline en avontuur in ‘Il Giardino Sospeso’. Met parcours van verschillende niveaus is het ideaal voor gezin met kinderen van verschillende leeftijden. Ook bij ‘Parco Avventura Fosdinovo’ bent u met 6 survivalbanen gegarandeerd van avontuur.clet

Steden met een geheim

Terwijl u geniet van de prachtige architectuur en geschiedenis is er ook voor uw kinderen veel te beleven in de Toscaanse steden. Zo heeft iedere wijk in Siena een dier als symbool. Vindt de olifant met een toren op zijn rug, de fontein van de schildpad of één van de andere dieren. Bezoek Florence voor haar prachtige kerken en de talloze, grappige, verkeersborden van kunstenaar Clet: Een pijl wordt een vis en een stopbord veranderd in een pacman avontuur.

Musea

Musea hoeven niet alleen voor volwassenen leuk te zijn. Ook voor kinderen zijn er verschillende musea die het bezoeken waard zijn. Bezoek het stoere Vespamuseum in Pontedera met stoere jongens, spot allerlei Flora en Fauna in Museo del Bosco in Siena en leer in vogelvlucht de natuur van de Mediteraanse zee en kust in Museo di storia naturale del Mediterraneo. Voor kinderen van alle leeftijden is er bovendien Palazzo Vecchio Familie Museum in Florence. De verschillende zalen bieden voor iedere leeftijd wat wils.

Na alle avonturen terug naar de camping

Wanneer u na een dag vol avontuur en plezier dan terug naar uw vakantieverblijf gaat is het fijn als u daar echt tot rust kan komen. Divacamp helpt u ook daarbij. Met onze volledig ingerichte tenten op Camping Valicella in Toscane kunt u bijvoorbeeld nagenieten in een comfortabele stoel voor uw tent. Kom vervolgens volledig tot rust in een heerlijk bed zodat u de volgende dag weer fris bent voor een nieuw avontuur. Neem vandaag nog contact op.