Handige tips voor vertrek naar de camping

De zomer komt er weer aan! Dat betekent dat Nederlanders massaal naar de camping in het buitenland trekken om te genieten van het heerlijke zonnige weer, cultuur te snuiven en even helemaal tot rust te komen. Gaat u deze zomer ook kamperen? Met deze tips van DivaCamp gaat u voorbereid op reis. Een goed begin is immers het halve werk!

Inpaklijst

We zijn snel geneigd dingen mee te nemen die op het moment erg leuk lijken maar we tijdens de vakantie eigenlijk helemaal niet gebruiken, zonde van al het gesleep. Bovendien is het makkelijk om kleine maar belangrijk dingen te vergeten. Om dit te voorkomen deelden wij in een eerder blog al een handige inpaklijst met u, gebruik deze!

Inpakken en wegwezen

Het is verstandig om de grote, zware spullen eerst in uw auto te pakken. Leg hier omheen de kleinere spullen. Op deze manier beschermd u uw spullen en voorkomt u beschadiging. Bovendien kunt u zo makkelijker alles in uw auto passen. Zorg ervoor dat spullen die u eventueel onderweg nodig hebt binnen handbereik zijn. Het is immers mogelijk dat u in de file terecht komt.

Controleer voor vertrek ook altijd of uw auto vakantie klaar is om eventuele problemen onderweg te voorkomen. Zorg ervoor dat het olie- en koelwatervloeistofpeil goed zijn, controleer uw reservewiel en zorg ervoor dat er startkabels, reservelampjes en zekeringen aanwezig zijn.

De route

Zorg dat u van te voren weet welke route u gaat nemen. Wanneer u met navigatie gaat rijden, zal deze standaard de snelste route voor u kiezen. De snelste route is echter niet altijd de makkelijkste route. Rijdt u via Oostenrijk? Vergeet dan niet een autobahnvignet op te halen.

P,P,P

Ze staan al op onze inpaklijst maar we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Vergeet de 3 P’s niet: Paspoort, Poen en Pillen.

Wereldtip

Belangrijkste is dat u vanaf het eerste moment geniet. Op deze manier komt u met een goed humeur aan op de plek van bestemming en begint je vakantie eerder!